Връзки за достъпност

Извънредни новини

Двама българи са задържани за трафик на бебета в Германия


Българска двойка е в ареста в Германия по подозрение за участие в трафик на хора. Властите разследват схема, по която бременни жени са извеждани в Гърция, за да раждат, след което децата са продавани на трафиканти.

58-годишен мъж и 51-годишната му съпруга са заподозрени, че са вербували поне девет бедни бременни жени от България, за да отидат в Гърция. Двамата са задържани миналата седмица в Нюнкирхен, град близо до границата между Германия и Франция.

Българските власти са издали европейска заповед за арест на двойката, която сега е задържана в очакване на екстрадицията. Мъжът и жената бяха обвинени през февруари заедно със сина им за "участие в организирана престъпна група за търговия с новородени бебета на територията на Гърция". Синът им вече е арестуван в България.

Тримата са обвинени, че са вербували бременни жени от цяла България, за да пътуват до съседна Гърция, където да раждат и продават новородените си бебета на посредници. Цената на дете е била между 3000 и 4300 долара. Майките обикновено са получавали само малка част от сумата, като по-голямата част е била прибрана от трафикантите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG