Връзки за достъпност

Извънредни новини

С български, руски и съветски знамена БСП отбеляза Деня на победата над фашизма


Знамето на СССР се развя на шествието в София по случай Деня на победата над фашизма
Знамето на СССР се развя на шествието в София по случай Деня на победата над фашизма

Шествие на “Безсмъртния полк” по повод Деня на победата над нацизма и 76 години от края на Втората световна война се проведе в неделя в София. В него основно участие взеха симпатизанти на БСП, членове на Изпълнителното бюро, на Градския съвет на партията в София, общински съветници и депутати.

С български, руски и знамена на СССР, както и снимки на загинали руски войници, над 100 души минаха по централните улици на столицата. Шествието тръгна от Паметника на Незнайния воин и стига до Паметника на Съветската армия, където започна празнична програма.

“Тук почитаме и всички убити, загинали от тази кафява чума, всички участници в антифашистката съпротива, благодарение на саможертвата, на които се извоюва тази свобода и днешния свят, и днешна Европа е по-различна и в този вид, в който се намира днес”, каза председателят на градската организация на БСП Калоян Паргов. Освен Деня на победата над фашизма, Паргов честити на присъстващите и Деня на Европа.

“На днешната дата отбелязваме и 76-ата годишнина от победата над нацизма. Почитаме паметта на жертвите на ужасяващата война, която даде на човечеството най-мрачните уроци”, написа от своя страна във Фейсбук премирът в оставка Бойко Борисов. “И помним предупреждението на историята – че политиците с власт могат да поведат обществата както към техния възход, така и към общочовешки трагедии. Затова днес сме длъжни да подхождаме с разум и отговорност - за да гарантираме завещания ни мир и да постигаме прогрес”, допълва той.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG