Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гърция сваля още ограничения за пътуване


Плаж на Халкидики
Плаж на Халкидики

От петък системата с есемеси за напускане на дома в Гърция ще приключи, полицейският час ще започва в 12,30 след полунощ вместо в 11 часа вечерта, а рестрикциите за пътуване в страната ще бъдат премахнати като част от поетапно завръщане към нормалност след месеци на ограничения, съобщава БТА.

Също от петък системата за пазаруване с "кликни и вземи" и "кликни и пазарувай" ще бъде отменена и търговията се връща към обичайната си работа. В сила ще бъдат здравни протоколи, предвиждащи да има един купувач на 25 квадратни метра.

"Зеленият сертификат" за пътуване до островите (с изключение на Лефкада и Евия) влиза в сила, с лодка или по въздух. Тези, които искат да пътуват, трябва да имат сертификат за ваксинация (14 дни след втората доза), негативен резултат от PCR тест, извършен до 72 часа преди пътуването, негативен резултат от бърз тест или бърз домашен тест, извършен в близките 24 часа, или документ, удостоверяващ преболедуване на COVID-19.

Всички местни и чуждестранни пътници на възраст над 5 години ще бъдат задължени да спазват тези условия.
Ресторантите в Гърция ще останат без музика през месец май.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG