Връзки за достъпност

Извънредни новини

Над 1,5 милиарда ваксини срещу COVID-19 са поставени по света. България остава последна в ЕС


Пункт за ваксинация в кметството в британския град Хъл
Пункт за ваксинация в кметството в британския град Хъл

Над 1,5 милиарда ваксини срещу COVID-19 са поставени по света от началото на имунизационните кампании, сочи проучване на Франс Прес. Най-новите резултати, базирани на официални източници, показват, че поне 1 500 017 337 дози да били поставени в 210 държави и територии.

Агенцията съобщи, че около три пети от общия брой ваксинации са направени в три държави - Китай (421,9 млн. дози), САЩ (274,4 млн. дози) и Индия (184,4 млн. дози). Израел води по дял ваксинирани от населението с почти 60%, получили две дози от ваксината.

Статистиката показва, че 36% от населението в Европейския съюз е получило поне една доза ваксина срещу COVID-19. Според данни на Европейски център за профилактика и контрол върху заболяванията процентът на ваксинираните в България е най-нисък в ЕС - 12,2% от населението са получили поне една доза.

Преди два дни Министерството на здравеопазването промени правилата за ваксиниране в България. Целта е възрастните хора и страдащите от придружаващи заболявания да бъдат с приоритет, за да се намали смъртността от вируса.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG