Връзки за достъпност

Извънредни новини

Фейсбук удължава забраната на Тръмп на две години


Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Фейсбук ще удължи спирането на акаунтите на предишния президент на САЩ Доналд Тръмп на две години, считано от 7 януари, когато беше въведена санкцията. Това съобщи вицепрезидентът на компанията Ник Клег в петък.

„Предвид сериозността на обстоятелствата, довели до блокирането на г-н Тръмп, ние вярваме, че действията му представляват сериозно нарушение на нашите правила и заслужават най-високото наказание“, написа Клег в блога си.

Фейсбук и други социални платформи, като Туитър, Гугъл и Ютюб, блокираха профилите на Тръмп след щурма на Капитолия, извършен от негови привърженици на 6 януари. Мотивите бяха, че неговите публикации насърчават насилие.

Преди месец надзорният съет на Фейсбук, който действа от края на миналата година, обаче обяви, че блокирането на достъпа на Тръмп до социалната мрежа за неопределено време е неприемливо.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG