Връзки за достъпност

Извънредни новини

Къде да гласуваме в чужбина


Ако живеете в чужбина или ще сте извън България в деня на изборите на 11 юли, можете да гласувате в някоя от общо 784 секции по света. Може да откриете на тази интерактивна карта най-близката до вас.

В деня на изборите е достатъчно да изберете най-близката до вас секция, след което навигацията ще ви заведе до нея.

Министерството на външните обяви, че за изборите на 11 юли българите в чужбина могат да гласуват в 784 секции. С машини сънародниците ни ще могат да гласуват в 273 секции в 24 държави. На предишните избори на 4 април избирателните секции извън страната бяха 464.

Първоначално автоматично бяха открити 568 секции. Те са на местата, където през последните 5 години са се провели избори и са гласували поне 100 души.

Допълнителни секции са отворени и в градовете, където най-малко 40 души подадоха заявление за гласуване и се намериха доброволци и помещение за секционна избирателна комисия.

Картата е актуализирана и включва всички секции и точните им адреси.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG