Връзки за достъпност

Извънредни новини

Москва затяга мерките срещу COVID-19 заради ръст на новите случаи


Дезинфекция на гара в Москва
Дезинфекция на гара в Москва

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви затягане на мерките срещу епидемията от COVID-19 на фона на значителен ръст в броя новите случаи през последните дни, съобщиха световните агенции.

Жителите на руската столица ще работят от домовете си в седмицата от 15 до 19 юни. Ресторантите, баровете и нощните заведения няма да работят след 11 часа вечерта поне до 20 юни. Контролът върху задължителното носене на маски и ръкавици на публични места ще бъде затегнат, а нарушителите са заплашени с глоби до 5000 рубли (около 70 долара).

Властите в Русия отбелязаха скок в броя на новите случаи през последните дни. На 13 юни са отчетени 14 723 новозаразени, от които над половината – 7 704 – са в Москва. Това е най-високият брой нови случаи за ден в Русия от 13 февруари. През последния ден смъртните случаи са били 357.

Междувременно руският президент Владимир Путин съобщи пред местни медии, че 18 милиона руснаци до момента вече са ваксинирани срещу COVID-19. Населението на страната е около 144 милиона души. В Русия се използва основно руската ваксина срещу вируса „Спутник V“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG