Връзки за достъпност

Извънредни новини

“Добре съм”. Футболистът Кристиан Ериксен успокои феновете от болничното легло


Кристиан Ериксен публикува снимката в Инстаграм
Кристиан Ериксен публикува снимката в Инстаграм

Датският футболист, който припадна по време на мач от Европейското първенство по футбол се възстановява. Кристиан Ериксен публикува своя снимка от болницата в профила си в Инстаграм и отправи благодарствено послание за загрижеността на световната общност спрямо него и семейството му.

В края на първото полувреме на мача между Дания и Финландия, открил в събота двубоите от група "Б" в турнира, милиони зрители изтръпнаха от ужас, когато Ериксен се строполи без видима причина на терена.

По-късно стана ясно, че футболистът е получил инфаркт, а навременната намеса на неговите съотборници и лекарския екип на място са били решаващи за неговото оцеляване.

В момента Ериксен се възстановява в болница в Копенхаген.

“Добре съм, като се вземат предвид обстоятелствата”, написа Ериксен.

“Едно голямо благодаря заслужават всички хора по света, които ми пратиха пожелания за бързо възстановяване. Вашите думи значат много за мен и моето семейство”, добави той.

Двата отбора възобновиха мача, след като стана ясно, че Ериксен е в стабилно състояние. Финландия спечели двубоя при резултат от 1-0. В коментар след играта датският треньор Каспер Хюлманд каза, че решението за възобновяване на играта е било погрешно, като се има предвид напрежението, на което неговият отбор е бил подложен заради инцидента.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG