Връзки за достъпност

Извънредни новини

НАП е събрала 4 млн. лева стари дългове за 7 дни


Табела пред сграда на НАП
Табела пред сграда на НАП

Националната агенция за приходите (НАП) е събрала над 4 млн. лева просрочени задължения за 7 дни, съобщи БТА, като се позова на информация от институцията.

Десетки други длъжници са поели ангажимент да внесат още над 9 млн. лв. за данъци и осигурителни вноски през следващите 2 седмици.

Приходната агенция обяснява този резултат с това, че териториалните директори са били привлечени в процеса и са провели спешни персонални срещи с най-големите длъжници.

Новината идва седмици след решението на финансовия министър Асен Василев да промени приоритетите в работата на НАП, като постави акцент върху събираемостта от големите длъжници.

По данни на НАП, публикувани в петък, служителите на институцията са разговаряли лично с 95 души в рамките на седем дни. Половината от хората, които са се явили на срещите, са платили дълговете си веднага, друга част са се ангажирали да платят до края на месеца, а трета част - до края на годината.

Срещите с длъжници продължават.

Кадровата смяна на директора на НАП е сред най-оспорваните решения на служебното правителство. Агенцията беше оглавена от Румен Спецов, когото критици на кабинета обвиняват в нередности. Те твърдят, че през 2016 г. Спецов е продал фирмата си, като е знаел, че срещу нея тече данъчна ревизия.

На 1 юни министър Василев каза, че ако обвиненията се докажат от започналата проверка, Спецов ще трябва да напусне.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG