Връзки за достъпност

Извънредни новини

Личев назначи Зинка Стойкова за временен директор на РИОСВ Бургас


Министър Асен Личев
Министър Асен Личев

Министърът на околната среда и водите Асен Личев упълномощи Зинка Стойкова да изпълнява правомощията на директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) Бургас, съобщи пресцентърът на екоминистерството.

До този момент тя е изпълнявала ролята на началник на отдел „Атмосферен въздух, вредни физични фактори, води, опасни химични вещества и КПКЗ“ в дирекция „Контролна и превантивна дейност“ в РИОСВ-Бургас.

Във вторник Личев обяви освобождаването на досегашния директор на институцията Детелина Иванова заради отмяна на заповед , забраняваща строителството в местността „Каваците“, в която попадат къмпингите „Веселие“ и „Смокиня“. От МОСВ върнаха и забраната за строеж в местността.

По повод освобождаването си тя коментира пред бТВ, че съвестта й е чиста и ще спи спокойно.

По-рано през деня редица регионални и национални медии разпространиха фалшивата информация, че на поста е назначена заместник-директорката на регионалната екоинспекция в Бургас Таня Манолова.

Според разпространените информации Манолова е експертът, подписала разрешенията за строителството на подпорната стена и хотелския комплекс в защитената местност „Алепу“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG