Връзки за достъпност

Извънредни новини

Кадър на "Икономическа полиция" оглави СДВР


Калоян Милтенов
Калоян Милтенов

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков назначи в понеделник Калоян Милтенов за директор на столичната полиция (СДВР), съобщиха от пресцентъра на МВР. Той заменя Антон Златанов, който пое поста след махането на предишния директор Георги Хаджиев малко след встъпването в длъжност на служебното правителство.

Милтенов работи в системата на МВР от 1999 г. като е оглавявал група и сектор "Икономическа полиция" в Първо полицейско управление в София, както и отдел „Противодействие на икономическата престъпност“ в СДВР. Бил е зам.-началник на Трето управление, както и началник на Първо.

През октомври 2019 г. оглавява Областната дирекция на МВР в Ямбол, а година по-късно е назначен за зам.-началник на отдел "Икономическа полиция" в Главна дирекция "Национална полиция" във вътрешното министерство.

Антон Златанов е преназначен за зам.-директор на СДВР – пост, който заемаше и преди да наследи за кратко Георги Хаджиев, освободен от Рашков заради допуснатото полицейско насилие по време на миналогодишните антиправителствени протести.

Това е поредната кадрова промяна по върховете на МВР, предприета от служебния вътрешен министър. Още миналия месец той назначи Калин Стоянов начело на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" на мястото на Любомир Янев. Стоян Темелакиев пък пое временно поста на главен секретар на МВР на мястото на досегашния титуляр Ивайло Иванов.

По-рано през май Рашков пенсионира административния секретар на МВР Бойко Славчев и директора на ведомствения инспекторат Николай Гешев. Впоследствие бяха сменени и директорите на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) и на Областната дирекция на МВР в София – Георги Хаджиев и Николай Спасов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG