Връзки за достъпност

Извънредни новини

Почина криминалният журналист, прострелян в центъра на Амстердам


Петер де Врийс
Петер де Врийс

Разследващият криминален журналист Петер де Врийс е починал, съобщава Ройтерс. Той беше прострелян в главата на 6 юли в централен район на Амстердам.

64-годишният Де Врийс беше много известен в Нидерландия като коментатор в телевизионни предавания на тема престъпност и като криминален репортер с източници сред силите на реда и в подземния свят, отбелязва Ройтерс.

Журналистът се прочу в страната с разследванията си по редица случаи, особено след отвличането през 1983 г. на бирения магнат Фреди Хайнекен. Той беше известен и с разследвания за над 500 убийства и дори имаше важна роля в изясняването на някои стари случаи.

Той беше застрелян вечерта на 6 юли след излизане от офисите на телевизионно предаване, на което често е гостувал. Премиерът Марк Рюте каза, че ще направи всичко възможно, за да се разреши случаят.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG