Връзки за достъпност

Извънредни новини

Байдън обвини социалните мрежи, че убиват хора


Според Байдън дезинформацията убива хора
Според Байдън дезинформацията убива хора

Американският президент Джо Байдън обвини Фейсбук, че убива хора, защото позволява да се публикува дезинформация за ваксините срещу COVID-19.

"Те убиват хора. Единствената пандемия, която имаме, е сред неваксинираните", каза Байдън. Той се позова на данни от здравните власти, според които вирусът се разпространява предимно сред неваксинирани.

От Фейсбук коментираха обвинението на Байдън като казаха, че компанията е въвела правила срещу конкретни неверни твърдения за COVID-19 и предоставя на хората надеждна информация за ваксините.

Говорителят на Фейсбук Кевин Макалистър каза, че над 2 млрд. потребители на социалната мрежа са "прочели достоверна информация" за COVID-19 и ваксините във Фейсбук. “Фактите показват, че Фейсбук помага за спасяването на човешки животи", каза Макалистър.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG