Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Въпросът е повдигнат". Посолството на САЩ реагира на колажа, използван от Борисов


Бойко Борисов показа колажа по време на брифинг в централата на ГЕРБ в сряда
Бойко Борисов показа колажа по време на брифинг в централата на ГЕРБ в сряда

Посолството на САЩ в София реагира на използвания от Бойко Борисов колаж, направен върху снимка на загинали по време на мисия американски космонавти.

„Въпросът е повдигнат директно пред г-н Борисов“, съобщиха за Свободна Европа от пресслужбата на посолството.

В сряда по време на пресконференция лидерът на ГЕРБ иронизира своите опоненти с колаж, на който са включени образите на Атанас Атанасов, Христо Иванов, Мая Манолова, Тошко Йорданов, Николай Хаджигенов, Иво Мирчев и Цветан Цветанов.

Техните лица бяха поставени върху снимка на НАСА с космонавтите от екипажа на совалката „Колумбия“ в мисията STS 107, които през 2003 г. загинаха при навлизането си в земната атмосфера.

В сряда пред Свободна Европа от ГЕРБ отказаха да коментират самия факт на употребата на снимката, а само настояха за уточнение, че колажът не е дело на никого от партията. Колажът се разпространяваше в социалните мрежи през последните дни.

Шегите с космонавтиката станаха популярни в понеделник. Тогава Слави Трифонов каза, че сред приоритетите на бъдещото му правителство ще бъде излитането на двама българи и един македонец в космоса.

Дни по-рано вестник "Капитал" беше публикувал свой колаж с лицата на трима от лидерите на "протестните партии", облечени като космонавти.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG