Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бившият военен министър Николай Цонев е назначен в ръководството на държавното ВиК


Служебният министър на регионалното развитие е подписала заповедта за назначаването на Цонев на 5 юли
Служебният министър на регионалното развитие е подписала заповедта за назначаването на Цонев на 5 юли

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова е назначила бившия министър на отбраната Николай Цонев в Надзорния съвет на Български ВиК холдинг, съобщава Сега.

Няма данни Цонев да притежава опит в управлението на водния сектор. Част от биографията на бившия военен министър е партийната му ангажираност като лидер на партия "Нова алтернатива". На последните избори формацията призова симпатизантите си да гласуват за формацията на Слави Трифонов.

Акционерното дружество "Български ВиК холдинг" ЕАД беше създадено от кабинета на Бойко Борисов през януари 2020 г., припомня Сега. В него влязоха всички дялове и акции на държавата във ВиК дружествата в цялата страна.

Бившият силов министър ще заема поста до провеждането на конкурс за местата в Надзорния съвет на ВиК холдинга, e записано в заповедта на служебния министър.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG