Връзки за достъпност

Извънредни новини

“Коренно различна информация”. Бойко Рашков ще докладва пред парламента за случаите на подслушване


Бойко Рашков, служебен министър на вътрешните работи

Служебният министър Бойко Рашков ще представи в Народното събрание информацията за случаи на подслушване, с която разполага. “Аз имам коренно различна информация" от тази на прокуратура, която съобщи, че не е открила данни за незаконно подслушвани политици, каза Рашков.

В понеделник от прокуратурата обявиха, че не е имало незаконно подслушване на политици. В съобщение до медиите се казва, че поради липса на доказателства за извършено престъпление досъдебното производство е прекратено.

Разследването беше започнато, след като министърът на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди по-ранни твърдения за това, че през 2020 и 2021 са били подслушвани представители на опозиционни партии и граждански активисти.

"Прокуратурата сама проверява себе си. Това говори достатъчно красноречиво каква проверка е извършила”, каза в сряда Бойко Рашков. Според него тогава ще станат известни неща, които прокуратурата не иска да оповести.

"Допуснати са груби грешки в законодателството у нас и са били подложени на СРС мирно протестиращи граждани. Имам категорични доказателства за това, че служители в МВР от Службата за борба с организирана престъпност, както и от Службата за вътрешна сигурност, са били експлоатирани като наемни работници за интересите на това производство", каза Рашков.

Рашков уточни, че ще внесе информациата, с която разполага, когато се формира парламентарната комисия за контрол на специалните разузнавателни средства.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

Защо на украинските войници им трябват западни танкове
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:41 0:00
XS
SM
MD
LG