Връзки за достъпност

Извънредни новини

Туристи напускат Миконос заради COVID-19


Здравното министерство на Гърция обмисля въвеждането на строги мерки и на други острови
Здравното министерство на Гърция обмисля въвеждането на строги мерки и на други острови

Туристите напускат Миконос, където до понеделник са въведени извънредни мерки с цел ограничаване разпространението на COVID-19, съобщава БНР.

Под прицел на здравното министерство са и други острови с висок брой на заразени с Covid-19. Броят на заразените за ден в Гърция е 3500 души.

Собствениците на заведения на остров Миконос отправиха гневно обръщение към правителството, че прехвърля вината за разпространението на вируса върху туристите и нощните заведения.

От опозицията също критикуват премиера за липса на стратегия и занижен контрол от страна на властите. До понеделник в сила са вечерен час и забрана за музика.

Туристите чакат на опашки по няколко часа, за да се тестват и да напуснат острова.

На островите Санторини, Крит и Парос, където също рязко се покачва броят на заразените, местната власт приканва всички да спазват мерките, за да не се приложи сценарият на Миконос.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG