Връзки за достъпност

Извънредни новини

Япония постави три региона около Токио в извънредно положение


Олимпиадата в Япония е във вихъра си на фона на увеличаващия се брой случаи в Токио и региона.
Олимпиадата в Япония е във вихъра си на фона на увеличаващия се брой случаи в Токио и региона.

В разгара на Олимпийските игри Япония постави три региона в извънредно положение поради покачване на броя на новозаразените с коронавирус.

Новите ограничения бяха въведени на 30-ти юли, след като бяха регистрирани 3 300 положителни резултати за 24 часа. 17 от тях са на хора, свързани с Олимпиадата. Тя беше отложена с една година заради пандемията.

Въпреки че първоначално Япония избегна вируса, Токио наскоро затегна извънредното положение. Делта вариантът и посещаващите хиляди спортисти и журналисти притесняват здравните власти. Те отричат игрите да са причина за увеличаващия се брои на случаите.

В същото време трима атлети дадоха позитивен резултат за COVID-19 в края на седмицата, както и 27 от организаторите. От 1-ви юли досега 225 души, свързани с игрите са се заразили с коронавирус.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG