Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Дайте да работим". Според Филип Станев от ИТН трябва да се действа практично


Филип Станев
Филип Станев

Най-важното за „Има такъв народ“ е да се смени модела на управление на ГЕРБ и да се постигне възмездие за извършеното от управляващите през последните 12 години. Това каза зам.-председателят на партията и на парламентарната група Филип Станев пред БНР в неделя.

По думите му ИТН искат пряко да носят политическата отговорност, за да може да си понесат вината, в случай че не успеят да се справят.

"Властта за нас не е самоцел... Топ приоритет е постигане на възмездие спрямо случилото се през последните 12 години", каза Станев.

Той каза още, че ИТН обмисля да намали броя на министерствата, за да се бори срещу "чиновничеството" и да се облекчи получаването на административни услуги.

"Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин. Ако ще изчегъртваме модела "ГЕРБ" като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко", каза Станев.

Той потвърди, че ИТН планира да обяви състава на кабинета си в последния момент, за да няма „търсене под вола теле“. Предишното предложение на ИТН за премиер и правителство беше оттеглено и променено след остри критики.

Ден по-рано шефът на парламентарната група ИТН Тошко Йорданов също каза, че този път съставът на предложения от тях кабинет ще бъде представен в парламента. Той призова останалите партии да покажат отношението си към него в пленарната зала.

В петък ИТН получи първия мандат за сформиране на правителство от президента Румен Радев. Малко преди това беше обявен и кандидатът за премиер на партията Пламен Николов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG