Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Около един човек". Христо Иванов сравни модела на управление на ИТН с този на ГЕРБ


Христо Иванов разговаря с журналисти
Христо Иванов разговаря с журналисти

Според съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов маниерът на взимане на решения в „Има такъв народ“ е същият като в ГЕРБ. Той сравни управлението на двете партии, в които по думите му цялата власт е концентрирана около една личност, по време на интервю по БНР в неделя.

Според Иванов подобно на ГЕРБ, където решенията се взимат от Бойко Борисов, така и в ИТН центърът е Слави Трифонов.

„Не се работи с политика на свършените факти. Фундаменталният проблем, който имахме с маниера на управление на Бойко Борисов е, че цялата власт беше концентрирана около един човек. Това даваше възможност за ниво на безконтролност, което се превърна в корупция. Сега се очертава формула и влизаме в ситуация, в която има център на вземане на решения около г-н Трифонов, който е изнесен извън институционалната политика“, каза Иванов.

В петък най-голямата партия в парламента „Има такъв народ“ номинира малко известния Пламен Николов за кандидат за премиер малко преди президентът да му връчи мандат за сформиране на правителство.

Според Иванов партиите, от които се иска да подкрепят кабинета на ИТН са изключени от процеса на взимане на решения. По думите му предложеният кандидат за премиер „не отговаря на обективните очаквания за този пост“ и няма да успее да поведе нужната трансформация в управлението.

"Ние трябва да сме убедени, че това се споделя от изграден екип, който може да го реализира екип, който да има лидер. Осъзнавам, че е трудно да се намери такъв човек. Вместо това виждаме човек, за когото най-доброто, което можем да кажем за него е, че трябва да му се даде шанс. Но не можем да си позволим да влезем в такъв режим в тази ситуация", каза още Иванов.

„Демократична България“ не получава достатъчно информация от ИТН, на базата на която да вземе решение дали да даде подкрепата си, допълни още депутатът.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG