Връзки за достъпност

Извънредни новини

“Случайни бушончета”. Христо Иванов отговори на Слави Трифонов


Съпредседателят на "Демократична България" уточнява, че е атакуван лично и отговаря в лично качество.
Съпредседателят на "Демократична България" уточнява, че е атакуван лично и отговаря в лично качество.

“Демократична България” (ДБ) не е искала постове в кабинета на “Има такъв народ” (ИТН). Това написа във Фейсбук съпредседателят на коалицията Христо Иванов в отговор на интервюто на лидера на ИТН Слави Трифонов пред председателя на парламентарната група на формацията Тошко Йорданов.

“Който твърди, че ДБ е искала парчета от баницата, лъже. И лъже според собствените си примитивни представи за разпределяне на дялови участия във властта и партийни проекти. Предложихме конкретна формула за подкрепа за решаването на стратегическа национална задача. И тя беше панически отблъсната”, пише Иванов.

Според него “темата за ДПС е най-малкото неудобна за ръководството на ИТН”. Като пример за това Иванов дава атаката срещу служебните министри на финансите Асен Василев и на икономиката – Кирил Петков. “Атаките срещу автентичните борци с корупционното статукво не могат да камуфлират кадровото безсилие и пробутването на сламени човеци”, пише Иванов.

Според него реформите не могат да се случат с “шоу с импровизации, лансиране за лидерски позиции на случайни бушончета и съмнителни подставени лица”.

В неделя Слави Трифонов критикува съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов във видео, публикувано в профила му във Фейсбук. Той съобщи и че няма да чака подкрепа от партиите, а ще внесе кабинет на малцинството, който да се гласува в парламента.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG