Връзки за достъпност

Извънредни новини

Ню Йорк ще допуска само ваксинирани в ресторанти, театри и фитнеси


Градските власти в Ню Йорк ще допускат на събития на закрито само хора, които могат да докажат ваксинация. Това е първият голям град в САЩ, който въвежда подобна мярка.

Кметът Бил де Блазио каза в сряда, че изискването ще важи за всеки, който иска да влезе в ресторант, да отиде на бар, да гледа театрална постановка или пък да тренира във фитнес зала.

"Единственият начин да защитим тези места на закрито е да сте ваксинирани", каза Де Блазио. "Ако сте ваксинирани, имате ключ, може да отворите вратата. Но ако не сте ваксинирани, за съжаление, няма да можете да участвате в много неща".

Новият режим ще бъде въведен поетапно през август и септември. Близо 66 на сто от възрастните хора в Ню Йорк са напълно ваксинирани. Съобщението идва на фона на ръст на новите случаи на COVID-19 в Съединените щати и връщане на изискването за носене на маски на много място.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG