Връзки за достъпност

Извънредни новини

Кандидатът за правосъден министър Момчил Иванов се отказа от номинацията


Момчил Иванов
Момчил Иванов

Кандидатът на "Има такъв народ" за правосъден министър Момчил Иванов се отказа от поста, съобщи номинираният за премиер Пламен Николов.

Мотивите на Иванов били лични.

"Всичко онова, което се наложи да преживее като изказвания, публикации в пресата, не позволява на неговото достойнство да продължи. Новата кандидатура ще научите съвсем скоро", каза Николов.

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов обвини медиите за решението на Момчил Иванов. "Възхитен съм от поведението на част от медиите, които минават за демократични, за фалшивите чатове, които публикуваха, за фалшивата информация, която публикухава, за ада, на който подложиха семейството му", каза Йорданов.

Непознатият до момента юрист доби национална популярност във вторник, след като "Има такъв народ" обявиха проекта за правителството си. До сряда за него се знаеше само това, което е публикувано на сайта на партията му – адвокат към адвокатската колегия във Велико Търново, преподавател във Великотърновския университет и активист на партията от създаването й. Не са известни изказвани преди това негови публични позиции за върховенството на правото или необходимостта от реформи.

Оказа се обаче, че преди номинирането си Момчил Иванов е имал бурен живот в онлайн пространството. Популярност доби постингът на Момчил Иванов, който гласи следното: "За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици - майкопродавници. Срещу ИТН е активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 години постоянно точи държавните финанси под една или друга форма. Тоя път няма да ви се получи! Ще удържим цялата тази злост в името на България и националният интерес", пише Момчил Иванов (правописът е запазен).

След номинацията си Иванов изтри профила си в социалните мрежи.

Очаква се в петък от "Има такъв народ" да върнат мандата на президента Румен Радев. До този момент от партията твърдяха, че няма да има смяна на предложения за министри.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Покушение срещу премиер. Кой е Роберт Фицо
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00
XS
SM
MD
LG