Връзки за достъпност

Извънредни новини

ГЕРБ ще върне мандата за съставяне на правителство


Бойко Борисов
Бойко Борисов

ГЕРБ веднага ще върне мандата за съставяне на кабинет на президента, ако получи такъв. Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов на брифинг в централата ѝ в сряда.

Той каза, че формацията ще представи състав на проектоправителство пред президентството с премиер Даниел Митов само с цел „хората да могат да сравнят“.

ГЕРБ е втора политическа сила след изборите на 11 юли. Първа сила е „Има такъв народ“ (ИТН) на Слави Трифонов, която предложи кабинет, но във вторник съобщи, че го оттегля. Като причина Трифонов посочи отказа на „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ да подкрепят предложеното правителство.

Съгласно конституцията втората политическа сила трябва да получи втория мандат за съставяне на правителство. След това президентът трябва да връчи мандат на една от другите политически сили в парламента по своя преценка.

Другите партии в Народното събрание са БСП, „Демократична България“, ДПС и „Изправи се.БГ! Ние идваме!“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG