Връзки за достъпност

Извънредни новини

ИТН няма да подлага на гласуване предложения кабинет. Трифонов подкрепи Радев за президент


Слави Трифонов обвини "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" за оттеглянето на предложеното правителство
Слави Трифонов обвини "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" за оттеглянето на предложеното правителство

"Има такъв народ" (ИТН) няма да подложи на гласуване предложения от партията кабинет с министър-председател Пламен Николов. Това обяви лидерът ѝ Слави Трифонов в обръщение по телевизията си 7/8.

"Направихме всичко възможно, за да има правителство, но това не се случи заради предателството на "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". При това положение утре няма да предлагаме кабинет", каза той.

По думите му това означава провеждане на нови избори, ако останалите партии не успеят да сформират и гласуват кабинет. Трифонов подчерта, че от партията няма да подкрепят друго предложение за правителство.

По време на обръщението си политическият лидер още, че ИТН ще подкрепи Румен Радев за втори президентски мандат.

"Защото той най-много изпълва със съдържание представата ни за президент на България. И с нашата подкрепа се надяваме, че той ще стане президент още на първи тур", каза Трифонов.

Решението идва, след като в понеделник от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) съобщиха, че няма да подкрепят предложения кабинет, а във вторник това направиха и от "Демократична България" (ДБ).

Другата партия, от която се очакваше подкрепа – БСП, пък обяви, че социалистите няма да подкрепят предложеното правителство на "Има такъв народ", ако в него присъства кандидатурата на Петър Илиев като вицепремиер и министър на вътрешните работи.

По-рано във вторник зам.-председателят на ИТН Тошко Йораднов каза, че ако кабинетът, предложен от партията, не бъде подкрепен, най-логично е провеждането на нови избори.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG