Връзки за достъпност

Извънредни новини

Пламен Николов представи на президента структура и състав за правителство 


Кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов представи структура и състав за кабинет на президента Румен Радев
Кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов представи структура и състав за кабинет на президента Румен Радев

Номинираният за премиер от партия "Има такъв народ" (ИТН) Пламен Николов представи на президента Румен Радев изпълнен проучвателния мандат за съставяне на правителство.

Кандидатът на ИТН получи проучвателен мандат преди седмица. Във вторник номинираните за министри бяха представени пред депутатите от "Изправи се БГ! Ние идваме!", "Демократична България" и БСП.

Нито една от трите парламентарни групи все още не е казала дали ще подкрепи кабинета на ИТН.

"Ясно е, че очакваме подкрепа от "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме!" и БСП. Само с тях сме водили разговори", каза след срещата при президента председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

Няколко часа преди връщането на проучвателния мандат на президента предложения за министър на правосъдието Момчил Иванов обяви, че се оттегля по лични причини. На негово място от ИТН предложиха депутата Иво Атанасов.

Междувременно от Софийски университет "Св. Климент Охридски"казаха, че започват проверка за плагиатство на кандидата за вътрешен министър на ИТН Петър Илиев.

Според конституцията, ако проучвателният мандат е приключил успешно, президентът трябва да предложи на Народното събрание да гласува кандидата за министър-председател.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG