Връзки за достъпност

Извънредни новини

Тенденцията безработните да са повече от новоназначените се запазва и през август


Опашка от безработни в София през април
Опашка от безработни в София през април

Миналата седмица е поредната, в която се запазва тенденцията броят на новорегистрираните като безработни в цялата страна да е по-голям от тези, които са започнали работа. Това показват последните данни от наблюдението на пазара на труда в условията на пандемия от COVID-19, упражнявано от Националния статистически институт и Агенцията по заетостта.

За периода между 9 и 15 август в бюрата по труда са записани 4200 души, а новоназначените на работа са 3490, предаде БНР в четвъртък. Националното радио припомня, че тази тенденция започна в края на юни и се запазва всяка седмица оттогава насам.

Областите с най-много безработни, регистрирани през миналата седмица, са Кърджали, Враца, Хасково, Пловди, Стара Загора и София-област. Най-много новоназначени на работа пък има в Габрово, Велико Търново и Добрич. От края на 2020 г. досега записаните в бюрата по труда безработни в страната са близо 178 000 души, а постъпилите на работа – 156 000, добавя БНР.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Борисов - отново премиер. Възможно ли е
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00
XS
SM
MD
LG