Връзки за достъпност

Извънредни новини

“Размиване на политическата отговорност”. Радев поиска от БСП правителство от познати личности


Президентът Румен Радев връчи на БСП третия проучвателен мандат за съставяне на правителство
Президентът Румен Радев връчи на БСП третия проучвателен мандат за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП.

Според Радев правителството трябва да бъде съставено около “ясни ценности и около безспорни и познати личности”, защото България има нужда от лидерство. По думите му “размиването на политическата отговорност зад експертно правителство няма как да реши проблемите”.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че разбира, че България е поставена пред изпитание. “Знаем, че сме изправени пред изпитание като народ. Ще опитаме всичко”, каза Нинова.

БСП ще проведе разговори с "Изправи се.БГ! Ние идваме!", "Демократична България" и "Има такъв народ". Въпреки че няма задължителен законов срок, Корнелия Нинова каза, че ще партията ще предложи кандидат за премиер след седем дни.

Радев каза, че причините да избере да връчи третия мандат на БСП са ценностите, които БСП изповядва. “Това са свобода, солидарност, справедливост, които са ми близки”, каза президентът. По думите му най-важната причина да избере БСП са “хилядите почтени социалисти, които познавам”.

До връчване на мандат на БСП се стигна след два неуспешни опита за съставяне на правителство от страна на "Има такъв народ" и коалицията ГЕРБ-СДС.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG