Връзки за достъпност

Извънредни новини

Парламентът прие на първо четене актуализацията на бюджета


България може да посрещне идващите кризи, без да увеличава дефицита в бюджета, каза служебният министър на финансите Асен Василев.
България може да посрещне идващите кризи, без да увеличава дефицита в бюджета, каза служебният министър на финансите Асен Василев.

Със 130 гласа парламентът прие на първо четене промените в държавния бюджет за 2021 г. "Против" гласуваха 45 депутати от коалицията ГЕРБ-СДС, а 20 депутати от ДПС се въздържаха.

400 млн. лв. са предвидените средства за справяне с неблагоприятното въздействие на COVID-19 върху икономиката. С тези пари ще бъде подпомогнат бизнеса и ще се използват за програми за създаване на заетост.

С утвърждаването на допълнителни разходи по централния бюджет в размер до 133 млн. лв. се осигуряват средства за всички първостепенни разпоредители с бюджет, имащи отношение към изборния процес при допускане на президентски избори в два тура.

Преди седмици президентът Румен Радев обвърза актуализацията на бюджета с връчването на два от мандатите за съставяне на правителство. Малко по-късно всички партии заявиха готовност да участват в процеса, но изразиха несъгласия около предложенията на служебното правителство.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG