Връзки за достъпност

Извънредни новини

Мигрантският натиск върху България се е увеличил шест пъти


Някои участъци от оградата на границата с Турция имат нужда от спешен ремонт, каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.
Някои участъци от оградата на границата с Турция имат нужда от спешен ремонт, каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Шест пъти се е увеличил мигрантският натиск върху България в сравнение с юли 2020 г., каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков в парламента. Според него натистък ще се увеличи сериозно до мосец.

„Към 23 август тази година в тези домове за временно настаняване на чужденци са настанени 953 лица при общ капацитет 1260, т.е. имаме 75,6% запълване“, каза Рашков.

Според данните, изнесени от вътрешния министър в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците има 5160 места, като капацитетът им може да бъде увеличен на 6000. Към 23 август в тези поделения има настанени 1476 лица, което е около 29 на сто заетост.

Рашков каза, че оградата по границата с Турция не е поддържана и се налага спешно да се вземат мерки. "На някои места има срутища, пробиви, има части, които са паднали", каза Рашков.

Патрулите на Гранична полиция се увеличават с 600 души, каза служебният министър Стефан Янев. Предстои свикване на Съвета за сигурност към Министерския съвет, на който да се обсъдят и приемат конкретни идеи и предложения.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG