Връзки за достъпност

Извънредни новини

ИБГНИ няма да подкрепи кабинет "на всяка цена". Христо Иванов и Слави Трифонов са се срещали веднъж


Мая Манолова и Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" по време на разговорите с БСП за съставяне на правителство с третия и последен мандат.
Мая Манолова и Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" по време на разговорите с БСП за съставяне на правителство с третия и последен мандат.

"Изправи се.БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) няма да подкрепи правителство "на всяка цена". Това стана ясно от срещата на формацията с БСП, която в петък получи мандат за съставяне на правителство.

Социалистите са последните, които ще опитат да излъчат редовно правителство в рамките на действащия парламент. Ако не успеят, Народното събрание ще бъде разпуснато и ще бъдат насрочени нови избори.

Срещата на БСП и ИБГНИ се проведе в парламента. Тя е първата от общо три, които левицата ще проведе с представителите на политическите сили, но без ГЕРБ и ДПС.

От "Има такъв народ" вече казаха, че няма да подкрепят правителство на социалистите, но ще участват в разговорите. Тази позиция намали шансовете за съставяне на кабинет, каза в неделя Мая Манолова.

По-рано в неделя съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов определи работата по третия мандат за съставяне на правителство като предизборна борба и кампания на Корнелия Нинова. Той се аргументира с това, че Нинова е отказала предварителни разговори по третия мандат, като ги е нарекла противоречащи на конституцията. "Това е пълен абсурд", каза Иванов.

Той коментира и твърденията на лидера на ИТН Слави Трифонов, изречени в петък, за това, че двамата са се срещали, за да обсъждат евентуално правителство.

Иванов уточни, че е имал само една среща с Трифонов и че тя е била проведена на 7 август в опит за преговори за евентуален трети мандат. Срещата се е оказала безуспшна.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG