Връзки за достъпност

Извънредни новини

САЩ удариха кола на ИДИЛ, пълна с експлозиви


Стоп кадър от видео на Ройтерс, направено след удара по жилищна сграда. 29.08.2021 г.
Стоп кадър от видео на Ройтерс, направено след удара по жилищна сграда. 29.08.2021 г.

САЩ извършиха нападение с дрон над автомобил с атентатори самоубийци на "Ислямска държава" (ИДИЛ), предадоха американските власти. Колата се е насочвала към летището. Операцията се определя като успешна.

Ударът е провокирал "значителни вторични експлозии", каза говорителят на американското Централно командване Бил Ърбан. Според него това показва, че колата е била натоварена със "съществено количество взривни вещества".

По-рано се появиха съобщения за ракета, изстреляна по къща в жилищен квартал на Кабул. Засега няма информация за това дали двете събития са свързани.

Никой досега не поел отговорност за изстрелването на ракета. Ударената къща е недалеч от летището.

Новините идват часове след като САЩ съобщиха за непосредствена заплаха от терористична атака в Кабул. Това стана в последните дни на евакуацията на съюзниците от Афганистан.

В четвъртък ИДИЛ извърши терористичен атентат на летището, който уби най-малко 170 души, в това число и 13 американски военни.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Обяснено в две минути. Какво се случва в Грузия
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00
XS
SM
MD
LG