Връзки за достъпност

Извънредни новини

САЩ удариха кола на ИДИЛ, пълна с експлозиви


Стоп кадър от видео на Ройтерс, направено след удара по жилищна сграда. 29.08.2021 г.

САЩ извършиха нападение с дрон над автомобил с атентатори самоубийци на "Ислямска държава" (ИДИЛ), предадоха американските власти. Колата се е насочвала към летището. Операцията се определя като успешна.

Ударът е провокирал "значителни вторични експлозии", каза говорителят на американското Централно командване Бил Ърбан. Според него това показва, че колата е била натоварена със "съществено количество взривни вещества".

По-рано се появиха съобщения за ракета, изстреляна по къща в жилищен квартал на Кабул. Засега няма информация за това дали двете събития са свързани.

Никой досега не поел отговорност за изстрелването на ракета. Ударената къща е недалеч от летището.

Новините идват часове след като САЩ съобщиха за непосредствена заплаха от терористична атака в Кабул. Това стана в последните дни на евакуацията на съюзниците от Афганистан.

В четвъртък ИДИЛ извърши терористичен атентат на летището, който уби най-малко 170 души, в това число и 13 американски военни.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG