Връзки за достъпност

Извънредни новини

Най-малко 9 жертви след проливни дъждове в Ню Йорк и Ню Джърси


Поройният дъжд принуди много шофьори да изоставят автомобилите си.
Поройният дъжд принуди много шофьори да изоставят автомобилите си.

Губернаторите на Ню Йорк и Ню Джърси обявиха извънредно положение заради проливните дъждове, предизвикани от тропическата буря "Айда". Местните медии съобщават за поне 9 жертви, предаде Ройтерс.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио описа миналата нощ като "историческо метеорологично явление".

Ен Би Си съобщава за 7 загинали в Ню Йорк и още двама в Ню Джърси. Сред жертвите има и 2-годишно момче. Медиите описват случаи на хора, които са били заклещени в мазетата си. След оттеглянето на водата е открито тялото на около 70-годишен мъж. Той е управлявал автомобил, който е бил отнесен от водата.

Почти всички спирки на метрото в Ню Йорк спряха да работят късно вечерта в сряда. През нощта беше забранено движението на автомобили в Ню Йорк, с изключение на линейки и пожарни.

Три дни по-рано ураганът "Айда" удари Луизиана. След това нивото му беше свалено до тропическа буря. В Пенсилвания и Ню Джърси се споменава и за торнадо.

Летището в Нюарк, Ню Джърси, беше наводнено и ограничи полетите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG