Връзки за достъпност

Извънредни новини

Тошко Йорданов съобщи, че има заплаха за убийство на Ива Митева


Заплахата е анонимна и е получена по имейл
Заплахата е анонимна и е получена по имейл

Председателят на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов обяви, че е постъпил сигнал за заплаха за убийство на председателката на Народното събрание Ива Митева.

“Преди малко разбрахме, че в 11.40 часа, ако не се лъжа, е постъпил сигнал за заплаха за убийство към г-жа Ива Митева”, каза Йорданов.

Заплахата е съвпаднала с момента, в който Митева е обявила от трибуната, че законът за НСО минава на първо четене. “Веднага някой се е активирал, за да изпрати имейл със заплаха за убийство към г-жа Митева, което е изключително гнусна политическа демонстрация”, каза Йорданов.

Адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се. БГ! Ние идваме!" каза, че имейлът е изпратен до Министерството на правосъдието, а ГДБОП работи вече по случая.

По-късно заместник-правосъдният министър Иван Демерджиев обясни, че сигналът срещу Митева е получен в четвъртък в 21.04 часа.

“Анонимен пише, че има пистолет и ще я убие, но е така написано и така илюстрирано, че е смешно”, каза Хаджигенов. Тошко Йорданов допусна, че заплахата за убийство е свързана с промените в закона за НСО, предава БТА.

Николай Хаджигенов каза, че в момента председателят на Народното събрание Ива Митева работи в кабинета си. На въпрос дали ще бъде засилена охраната й, той каза, че това не е сериозна заплаха, а Тошко Йорданов уточни, че това решение ще се вземе от НСО заедно с Ива Митева.

През 2016 г. премиерът Бойко Борисов обяви, че е има заплаха за убийство. Тя била получена в плик със снимка, куршум и заплашителни послания. Тогава това съвпадна с назначаването на охрана от НСО на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG