Връзки за достъпност

Извънредни новини

Главен експерт от фонд "Земеделие" е хванат с подкуп и обвинен за търговия с влияние


Операцията е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив, съвместно с ГДБОП-МВР и СБОП-Пловдив. Снимката е илюстративна
Операцията е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив, съвместно с ГДБОП-МВР и СБОП-Пловдив. Снимката е илюстративна

Главен експерт в Държавен фонд “Земеделие” (ДФЗ) е задържан за получаване на подкуп, съобщи прокуратурата. Според държавното обвинение 36-годишният държавен служител е изнудвал земеделски производител от пловдивското село Строево за подкуп.

Експертът от ДФЗ е обвинен в търговия с влияние и е задържан за срок от 72 часа.

Операцията по ареста на експерта от ДФЗ е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив, съвместно с ГДБОП-МВР и СБОП-Пловдив. Заподозреният е арестуван в бензиностанция на 2 септември след като е приел 5000 лв. в белязани банкноти.

До ареста се е стигнало след сигнал от изнудвания земеделски производител, който е кандидатствал по девет схеми за подпомагане на ДФЗ. Според разследващите задържаният служител на ДФЗ е поискал от земеделския производител по 5000 лева за всяка от деветте схеми, по които е кандидатствал. Срещу тази сума му е гарантирал, че няма да има проблеми с контролните органи на ДФЗ.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG