Връзки за достъпност

Извънредни новини

Ахмед Доган е извикан да се яви пред комисията "Росенец" на 14 септември


Една от последните снимки, на които е видян Ахмед Доган е от изборите на 11 юли 2021 г.
Една от последните снимки, на които е видян Ахмед Доган е от изборите на 11 юли 2021 г.

Със седем гласа "за" и двама "против" временната комисия "Росенец" гласува на следващото заседание да бъде изслушан почетният председател на ДПС Ахмед Доган, съобщиха от пресцентъра на "Демократична България" във вторник.

Председателят на комисията Калоян Янков от ДБ е заявил, че изслушването ще бъде на 14 септември от 14 ч., ако парламентът не е разпуснат дотогава.
Искането за изслушване на Доган дойде още на миналото заседание, но поради липсва на кворум гласуването му беше отложено, припомнят от пресцентъра на формацията. Тогава стана ясно, че Доган е използвал базата в "Росенец" в периода от 2016 до 2020 г. по 4 месеца през цялото лято, без сградата да има необходимите разрешения за ползване.

"Важно е да извикаме г-н Доган, за да ни каже каква е връзката му с тази база, защото той не е обикновен пенсионер. Той е видна политическа личност по Закона за мерките срещу изпирането на пари. Ползва имущество за десетки милиони левове като свое. Това имущество принадлежи на две фирми - едната с офшорен собственик, а другата със собственост на подставени лица с фиктивен бизнес", казва още Калоян Янков.

Думите са повече от делата. Една година след Росенец
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

С осем гласа "за" е било одобрено и предложението на депутата от ДБ Димитър Найденов за изслушване на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка с нередности при охраняването на протеста на "Росенец" преди година.

На заседанието е присъствал и общинският съветник от Бургас Константин Бачийски, но поради бламиране на кворума от страна на ДПС, изслушването му е останало за следващата среща на комисията, информират от пресцентъра на ДБ. Те отбелязват, че за втори път бившият областен управител на Бургас не е дошъл за изслушване в комисията, въпреки че са му били изпратени и конкретни въпроси за подготовка. Калоян Янков ще поиска съдействие от администрацията на Народното събрание за осигуряване на присъствието му.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG