Връзки за достъпност

Извънредни новини

Почина журналистът и поет Марин Бодаков


Марин Бодаков

В сряда внезапно почина преподавателят по журналистика Марин Бодаков, дългогодишен редактор във вече закрития вестник "Култура", автор в toest.bg и поет. Той е носител на три отличия за литература и участник в журито на многобройни награди за поезия и проза.

Марин Бодаков е роден във Велико Търново през 1971 г. Завършил е българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Той е доцент по жанрове в печата, публицистика и художествена критика в катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване“ на Факултета по журналистика и масова комуникация в софийския университет. Преподавал е на много от активните днес журналисти.

Той издава първата си стихосбирка "Девство" през 1994 г. Последната, осма поред, е "Мечка страх", излязла през 2018 г.

"Той беше доброто сърце на литературните среди, след разговор с него винаги оставаше усещане за мир и вяра в смисъла", написа редакцията на "Площад "Славейков".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG