Връзки за достъпност

Извънредни новини

Изгорелите в отделение за COVID-19 в Северна Македония вече са 14


Пожарът е избухнал около 9 часа вечерта в сряда в болница в Тетово.
Пожарът е избухнал около 9 часа вечерта в сряда в болница в Тетово.

Най-малко 14 души загинаха при пожар в отделение за лечение на пациенти с коронавирус в Северна Македония. Огънят е избухнал късно вечерта в сряда във временно отделение в болница в Тетово. Първоначално се съобщаваше за по-малко жертви.

"Това е много тъжен ден", каза министърът на здравеопазването на Северна Македония Венко Филипче.

Пожарникарите са загасили огъня след няколко часа борба. Избухнали са кислородни бутилки, използвани за лечение на пациенти с COVID-19.

"Всичко гореше и изнасяхме телата, докато гасяхме огъня", каза зам.-началникът на пожарната в Тетово Сашо Трайчевски.

В отделението са се лекували общо 26 пациенти. 14 от тях са починали, а останалите 12 имат изгаряния, но са без опасност за живота.

Случаите на COVID-19 в Северна Македония се покачват от края на август, което накара правителството да ограничи достъпа до кафенета, ресторанти и масови събития.

Новите случаи всеки ден са по няколкостотин, а починалите за денонощие са десетки. Напълно ваксинирани в Северна Македония са близо 30 на сто от населението.

В сряда парламентът в България реши да дари на Северна Македония 100 хиляди дози от ваксината на Pfizer.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG