Връзки за достъпност

Извънредни новини

Иван Гешев беше заснет в парламента по време на чат с "Pi ar Sevi Boiko"


Ivan Geshev, chat, Sevdelina Arnaudova, PR, Boyko Borissov
Ivan Geshev, chat, Sevdelina Arnaudova, PR, Boyko Borissov

Депутати заснеха как главният прокурор Иван Гешев си пише лични съобщения с контакт под името "Pi ar Sevi Boiko" по време на заседанието на парламентарната правна комисия в петък. На него на второ четене бяха приети законодателните промени за връщане на Бюрото за защита на свидетели от прокуратурата в правосъдното министерство.

Според народните представители, разпространили кадрите с чата на Гешев, той е комуникирал с пиарката на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов – Севделина Арнаудова. Свободна Европа я потърси за коментар, но не я откри.

Първите кадри с дисплея на телефона на Гешев бяха публикувани във Фейсбук в петък вечерта от Явор Божанков от БСП, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ). Впоследствие колегата им от "Има такъв народ" (ИТН) Радостин Василев добави две нови снимки от друг ъгъл, на едната от които ясно се вижда, че именно Гешев държи заснетия телефон.

"С мъка признавам, че никой не е направил повече за съсипването на Борисов и ГЕРБ от Иван Гешев. Свали ГЕРБ от власт. Стана обединителен фактор за политически несъвместими субекти. Днес с чата си по време на комисия с ПР-а на Бойко заби поредния пирон. С този едър шрифт и изчерпателното описание, Гешев заслужава едно голямо браво. Браво, Иване!", коментира Божанков в социалната мрежа.

Хаджигенов пък добави, че докато правната комисия обсъжда отнемането на Бюрото за защита от контрола на главния прокурор "не само герп/дпс са се пльоснали по корем" – "Главния каскет на република също, докладвайки своевременно на КОЙ? Правилно. На "Pi ar Sevi Boiko". Да си знаете, не друго", написа адвокатът във Фейсбук.

По-късно вечерта в петък Василев публикува новите две снимки и на свой ред направи ироничен коментар за сътрудничеството между ГЕРБ и Гешев.

"Pi ar Sevi Boiko и Иван Гешев в чат по време на правна комисия! Сашо Николов от ГЕРБ (15 МИР Плевен) днес в правна комисия чете от листче неща, които не разбира, за да спасява положението. След него беше [Николина] Ангелкова и за нея е втората усмивка. Те не са заедно и не си съдействат. Хич! Пълен срам!", написа депутатът от ИТН във Фейсбук.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG