Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бойко Борисов и Даниел Митов няма да се кандидатират на президентските избори


Даниел Митов и Томислав Дончев
Даниел Митов и Томислав Дончев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместникът му Даниел Митов няма да бъдат издигани от партията на предстоящите на 14 ноември президентски избори. Това стана ясно от две успоредни телевизионни участия в неделя на самия Митов и другия зам.-председател на ГЕРБ – Томислав Дончев.

Митов отрече пред БНТ слуховете, че може да бъде номиниран за опонент на настоящия държавен глаа Румен Радев. Междувременно Дончев заяви пред бТВ, че кандидат-президентът на ГЕРБ се очаква да бъде обявен до три седмици.

"Влизайки в подобна роля, [Борисов] трябва да спре да бъде лидер на партията. Трябва да бъде избран кандидат, който е достоен, подкрепен от всички наши поддръжници, който да изпълни тази позиция със съдържание", заяви бившият вицепремиер.

По думите му кандидатът на ГЕРБ ще бъде "по-скоро мъж", но се надява "скоро българското общество да е готово да избере жена за президент". Дончев добави, че в момента ръководството на партията обсъжда със структурите си възможни кандидатури като би било добре номинираният да не бъде толкова "партизиран", за да бъде обединител на нацията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG