Връзки за достъпност

Извънредни новини

Русия обвини САЩ за намеса в изборите ѝ заради мобилно приложение на Навални


Русия обвини САЩ за намеса в предстоящите след седмица парламентарни избори в страната. Приината е мобилното приложение "Умно гласуване" на ефективно осъдения критик на Кремъл Алексей Навални, предаде ДПА.

Приложението е "свързано по един или друг начин с Пентагона", каза говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пред радио "России", цитирана от БТА.

Поддръжниците на Навални го използват, за да подкрепят кандидатите, които имат най-големи шансове да победят опонентите си от управляващата партия "Единна Русия". Парламентарните избори ще бъдат проведени между 17 и 19 септември.

Уебсайтът на "Умно гласуване" е блокиран в Русия от няколко дни. Властите също така забраниха на търсачките "Гугъл" и "Яндекс" да показват релевантни резултати при търсенето на ключова дума "Умно гласуване".

Русия съобщи в петък, че посланикът на САЩ Джон Съливан е бил извикан на разговор във външното министерство в Москва, за да му бъдат представени "неоспорими доказателства" за намеса в руските избори.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG