Връзки за достъпност

Извънредни новини

Иран отново ще позволи международно наблюдение на ядрените си обекти


Мохамад Еслами (вляво) дава съвместна пресконференция с Рафаел Гроси
Мохамад Еслами (вляво) дава съвместна пресконференция с Рафаел Гроси

Иран ще възстанови достъпа на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) до камерите за наблюдения на ядрените обекти в страната.

Това обяви в неделя ръководителят на Иранската организация за атомна енергия Мохамад Еслами след разговори с генералния директор на МААЕ Рафаел Гроси, предадоха световните агенции. По думите му вече е договорено технически екип на агенцията да пристигне в Иран.

Техеран се съгласи да позволи на международните инспектори да инсталират нови карти памет в камерите за наблюдение на чувствителните си ядрени обекти и да продължат да снимат там, предотвратявайки по този начин дипломатически конфликт, отбелязва Асошиейтед прес.

Въпреки това международният регулатор остава в същото положение, пред което е изправен от февруари. Техеран държи всички записи от своите обекти, в момент когато преговорите за връщане на САЩ и Иран към ядрената сделка от 2015 г. остават в застой във Виена, припомня БТА.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG