Връзки за достъпност

Извънредни новини

ДПС, ГЕРБ и БСП провалиха заседание на комисията, която искаше да изслуша Ахмед Доган


Ахмед Доган със свои съпартийци на 11 юли 2020 г. в Росенец
Ахмед Доган със свои съпартийци на 11 юли 2020 г. в Росенец

Депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС бойкотираха парламентарната комисия "Росенец" и провалиха нейното последно заседание, което трябваше да изслуша Ахмед Доган. Той беше поканен да се яви пред комисията в 14 часа, но негови съпартийци оспориха още миналата седмица правото на депутатите да го викат.

Временната комисия трябваше да провери действията и бездействията на институциите на територията на парк "Росенец", където се намира т.нар. летен сарай на почетния председател на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган. Голяма част от строителството там е незаконно, установиха проверки на институциите.

Росенец от 1999 до днес
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00

В залата във вторник дойдоха само 6 от общо 12 членове. Депутатите от "Демократична България", "Има такъв народ" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" не успяха да съберат кворум.

"Материалите, които са събрани, ще бъдат изпратени на ДАНС, прокуратурата, ДНСК. Все още не сме събрали достатъчно информация, за да се изготви цялостен доклад", каза председателят на комисията Калоян Янков от "Демократична България".

"Предстои да проучваме в следващия парламент връзката му (на Доган - б.р.)с казуса "Росенец", каза Калоян Янков.

Ахмед Доган беше извикан, защото комисията е установила, че е използвал базата в "Росенец" в периода от 2016 до 2020 г. по 4 месеца през цялото лято, без сградата да има необходимите разрешения за ползване.

Думите са повече от делата. Една година след Росенец
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG