Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гълъби, балони, хора. Учебната година започна присъствено

Първият звънец за учебната 2021/2022 г. даде началото ѝ в 2357 училища в България и още 375 в чужбина. Слънчевото време позволи на деца и родители да се съберат в училищните дворове. Директорите трябваше да организират "стъпаловидно" официалните откривания, за да няма струпване на твърде много хора.

На фона на четвъртата вълна от COVID-19 ваксинираните учители са малко над 30%, а малко над 20% са преболедували коронавируса. Само 2% от учениците са ваксинирани, въпреки че това е позволено за децата над 12-годишна възраст.

Учениците до четвърти клас няма да бъдат с маски в час. Всички от 5-и клас нагоре обаче ще трябва да носят маски във всички части на училището. Учителите могат да бъдат без маски при дистанция от 1,5 м.

Само в седем области в страната има достатъчно учители. Най-голям недостиг на преподаватели има в София-град, Пловдив, Варна и София-област.

16x9 Image

Свободна Европа

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG