Връзки за достъпност

Извънредни новини

Магазините на Apple и Google свалиха приложението за гласуване на Навални


Компаниите са свалили приложението по настояване на руските власти

Приложението на руския опозиционер Алексей Навални “Умно гласуване” изчезна от магазините на Apple и Google с началото на парламентарните избори в Русия.

Приложението на Навални представляваше ръководство за гласуването, което започна в петък и ще продължи три дни. То съдържаше препоръки, свързани със стратегията на Навални за “Умно гласуване”, която идентифицира кандидати, имащи най-голям шанс да победят представителите на управляващата партия “Единна Русия”.

14 политически партии участват в изборите за 450 депутати в долната камара на парламента. Половината от депутатите в Думата се избират мажоритарно, а другата половина по пропорционалната система.

Социолозите прогнозират, че и четирите формации в предишния парламент ще преодолеят бариерата от 5 на сто за влизане в новия. Това са управляващата партия „Единна Русия“, Комунистическата партия на Генадий Зюганов, Либерално-демократическата на Владимир Жириновски и „Справедлива Русия“ на Сергей Миронов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

Kотки и кучета се борят за оцеляване при -30 градуса
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00
XS
SM
MD
LG