Връзки за достъпност

Извънредни новини

Магазините на Apple и Google свалиха приложението за гласуване на Навални


Компаниите са свалили приложението по настояване на руските власти
Компаниите са свалили приложението по настояване на руските власти

Приложението на руския опозиционер Алексей Навални “Умно гласуване” изчезна от магазините на Apple и Google с началото на парламентарните избори в Русия.

Приложението на Навални представляваше ръководство за гласуването, което започна в петък и ще продължи три дни. То съдържаше препоръки, свързани със стратегията на Навални за “Умно гласуване”, която идентифицира кандидати, имащи най-голям шанс да победят представителите на управляващата партия “Единна Русия”.

14 политически партии участват в изборите за 450 депутати в долната камара на парламента. Половината от депутатите в Думата се избират мажоритарно, а другата половина по пропорционалната система.

Социолозите прогнозират, че и четирите формации в предишния парламент ще преодолеят бариерата от 5 на сто за влизане в новия. Това са управляващата партия „Единна Русия“, Комунистическата партия на Генадий Зюганов, Либерално-демократическата на Владимир Жириновски и „Справедлива Русия“ на Сергей Миронов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG