Връзки за достъпност

Извънредни новини

Кирил Петков и Асен Василев представиха партията си "Продължаваме промяната"


Бившите служебни министри на икономиката и финансите Асен Василев и Кирил Петков по време на представянето на политическата си партия "Продължаваме промяната", 19 септември 2021 г.
Бившите служебни министри на икономиката и финансите Асен Василев и Кирил Петков по време на представянето на политическата си партия "Продължаваме промяната", 19 септември 2021 г.

Асен Василев и Кирил Петков представиха новата си партия, с която ще се явят на предстоящите избори. Тя се казва "Продължаваме промяната" и ще се бори за по-добро образование, здравеопазване и пенсии чрез висока събираемост на задълженията и прозрачно управление.

Двамата бивши служебни министри нямат време да регистрират партията си преди изборите, насрочени за 14 ноември. Затова те трябва да използват съществуваща регистрация на друга партия. Все още не е ясно коя е тя.

В последните 4 месеца започнахме промяната, каза Кирил Петков. Той изброи конкретните цели, които са си поставили в служебното правителство: да спрат корупцията и кражбите, малкият и среден бизнес да работи спокойно, а приходната агенция да проверява големите фирми с големите обществени поръчки.

"Искаме тези 4 месеца в служебното правителство да ги продължим в следващите 4 години", каза Петков.

Двамата министри представиха част от екипа си, част от който е работил в Министерството на икономиката.

Те посочиха, че техният кандидат в президентските избори е сегашният президент Румен Радев. Те отхвърлиха тезата, че тяхната партия е президентска.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG