Връзки за достъпност

Извънредни новини

Голям кораб се вряза в брега до Каварна


Корабът се има пробойни. Снимката е разпространена от прокуратурата.
Корабът се има пробойни. Снимката е разпространена от прокуратурата.

Голям товарен кораб се е врязъл в нощта срещу понеделник в скалите на брега на Черно море в близост до Каварна. Прокуратурата започна проверка за причините за инцидента. Корабът плава под панамски флаг, няма данни за разлив и друго замърсяване.

Инцидентът е станал около 4 часа сутринта в понеделник. Корабът е плавал от Украйна за Варна и е натоварен с торове. В момента се намира до брега между Камен бряг и курорта Русалка, на територията на резервата Яйлата.

Специализираното издание maritime.bg съобщи, че корабът се управлява от регистрирани в Турция компании, а екипажът е съставен от граждани на Азербайджан и Турция.

Корабът се казва VERA SU. Той е построен през 1989 г. и е дълъг почти 90 метра. Сблъсъкът със скалите е довел до пробойни в корпуса, но няма разлив, съобщава още maritime.bg.

Районната прокуратура в Добрич е започнала проверка на случая с кораба. "Няма пострадали членове на екипажа му. Няма разлив на гориво или други вещества във връзка с инцидента", съобщава държавното обвинение.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG