Връзки за достъпност

Извънредни новини

Превозвачи и ресторантьори блокират областни градове по време на протест във вторник


Ресторантьори и представители на други браншове протестират срещу противоепидемичните мерки на 8 септември 2020. Снимката е илюстративна.
Ресторантьори и представители на други браншове протестират срещу противоепидемичните мерки на 8 септември 2020. Снимката е илюстративна.

Представители на транспортния и ресторантьорския бизнес излизат на национален протест във вторник, съобщи БТА. Събитието е планирано да се проведе между 10 и 12 часа, като освен шествия се очаква да има и блокиране на движението в редица областни градове.

Планират се блокади на ключови кръстовища в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Хасково, Ямбол, Русе, Видин, Благоевград и Добрич.

От транспортния бранш настояват за компенсации заради резкия скок на цените на горивата. Във връзка с това превозвачите поискаха и актуализация на мярката "60 на 40", която според тях вече не е ефективна.

От Българската асоциация на заведенията съобщиха, че ще подкрепят протеста, тъй като секторът е свързан с транспорта и също изпитва затруднения при настоящите механизми за справяне с пандемията.

В началото на месеца представители на ресторантьорския и други браншове протестираха срещу въведените противоепидемични мерки и символично се обявиха срещу поскъпването на цените на тока за бизнеса.

Ресторантьорите призовават за стачки от 2020 насам, но до момента така и не се стигна до масови действия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG