Връзки за достъпност

Извънредни новини

Собственикът и застрахователят са отговорни за изтеглянето на заседналия кораб според МОСВ


Корабът Vera Su е заседнал вече 6 дни.
Корабът Vera Su е заседнал вече 6 дни.

Според министерството на околната среда и водите (МОСВ) отговорни за изтеглянето на заседналия кораб са корабособственикът и застрахователят.

При липса на действие от тяхна страна, необходимо е Изпълнителната агенция "Морска администрация" да се намеси и да проведе спасителна операция, като след това представи сметката на корабособственика. Това се посочва в позиция на служебния министър на околната среда и водите Асен Личев. Той се е запознал обстойно с актуалната фактическа обстановка, свързана с обезопасяването на товарния кораб Vera Su, заседнал край Камен бряг, съобщават от МОСВ.

От министерството припомнят, че от 20 септември регионалните структури на МОСВ са на мястото на инцидента, правят пробонабиране от морската вода в непосредствена близост до заседналия кораб и имат готовност за съдействие с оглед да не се допусне замърсяване на морската среда при провеждането на спасителни действия.

Около 4 часа сутринта на 20 септември голям товарен кораб се вряза в скалите близо до Камен бряг. Корабът плава под панамски флаг от Украйна за Варна и е натоварен с торове.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG