Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бивш партньор на БСП се присъедини към коалиция „Продължаваме промяната“


Кирил Петков и Асен Василев продължават разговорите за разширяване на коалицията
Кирил Петков и Асен Василев продължават разговорите за разширяване на коалицията

„Политическо Движение Социалдемократи“ (ПДС) се присъдедини към коалиция „Продължаваме Промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г.

От “Продължаваме промяната” казаха, че продължават разговорите и с други партии за разширяване на коалицията. Условието е “те да са готови да спазват заложените в споразумението принципи”.

„Политическо движение Социалдемократи“ е основано през 2000 г. от бившия депутат от БСП Николай Камов. Преди това той е народен представител от БСП в три парламента, от 1991 до 2001 година. След това ПДС става коалиционен партньор на социалистическата партия и Камов отново е два мандата депутат, чак до 2009 г.

Основател на ПДС е и Ивайло Калфин, който беше кандидат за президент на БСП през 2011 г., но загуби на втория тур от Росен Плевнелиев от ГЕРБ. Калфин беше вицепремиер и във второто правителство на Бойко Борисов, номиниран от партията на бившия президент Георги Първанов, АБВ. Днес „Политическо движение Социалдемократи“ се оглавява от Елена Нонева.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Обяснено в две минути. Какво се случва в Грузия
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00
XS
SM
MD
LG